Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

Linkek
   


ANTSZ

MET


Az első pollenek már megjelentek ugyan, de még mindig nem késő a parlagfu irtása. A gyommentesítés elmulasztásáért járó büntetés sajnos hatástalan.


Ahogy közeledik a nyár, egyre több friss zöldség, gyümölcs kerül az asztalunkra. A gyümölcsök, a nyers zöldségfélék azonban nem csak ételként, hanem italként is fogyaszthatók.


Már úgy tűnik - vagy csak reméljük? -, hogy kifelé mászunk a télből, s mind közelebb kerülünk az annyira áhított jó időhöz. Persze nemcsak a testünk, hanem a lelkünk is vágyja az évszakváltozást. Hosszú, kemény telet tudunk magunk mögött, s még nem múlt el a február...


A nagyobb üzletközpontok zöldségpultjain a hagyományos gombák - a laska, a champignon, a csiperke - mellett megjelent a Távol-Kelet egyik legkedveltebb étkezési gombája, a különleges aromájú shii-take, amelynek gyógyhatását a huszadik századi nyugat-európai kutatások is igazolják. A különleges zamatú, magas fehérje-, kálium- és cinktartalmú gomba nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminféléket, és D-vitamint. A gomba fogyasztását a szervezet ellenállóképességének megerősítésére javasolják. A friss shii-takéból levest, mártást, salátát egyaránt készíthetünk.


Furcsa javaslat lehet, hogy meghűlés esetén a vöröshagyma illatát szívja be, mégis nyugodtan megteheti. Válassza a következő módszert: vágjon fel egy fej vöröshagymát, és csukott szemmel egy percig mélyen szívja be az illatát. A hagyma baktériumölő hatása e módszer segítségével a légzésen keresztül jól érvényesül, ugyanakkor az illóolaja tisztítja a tüdőt, valamint oldja a hörgők görcsét is.


A gyógyulás kulcsa vagy maga a gyógyulás, ahogy a rossz hírt fogadjuk. Az ép lélek legyőzi a rákot is. Optimista gondolatok. Az életminőség a 21. század küszöbén címmel volt egy konferencia. Zengő Árpád Beata Bishop angol pszichoterapeutát kérdezte, aki egyébként magyar származású.


Az orvoslás és a kuruzslás ősidők óta összekapcsolódott. Az ősi népi megfigyeléseken alapuló gyógyítás főleg a gyógyfüvek és egyes növényi anyagok alkalmazásával sok eredményt is fel tudott mutatni, de nem háríthatta el a babonák, a ráolvasások, a béljósok és varázslók kártételeit. Régészeti leletek bizonyítják, hogy viszonylag kiterjedt sebészeti tevékenység is folyt már az őskorban is, aztán pedig az inkáknál, aztékoknál, egyiptomiaknál stb.


A Dél-Alföld hévforrásai nemzetközi hírűek lehetnek


Természetgyógyászati kongresszust tartottak a hétvégén Budapesten.


A vitaminok nem véletlenül viselik nevükben a vita, azaz élet kifejezést: nélkülük nem képzelhető el az élet. Olyan anyagokról van szó, amelyekre nagyon kis mennyiségben van szükségünk, de ez a mennyiség elengedhetetlen életben maradásunkhoz. Ezek a nélkülözhetetlen vegyületek szervezetünk különféle életfolyamataiban vesznek részt, és mert többnyire nem tudjuk őket mi magunk előállítani, folyamatosan pótolnunk kell belőlük a szükséges mennyiséget.


hétvégébn parlagfűpolleneket találtak az ÁNTSZ speciális érzékelőiben, ami azt jelenti, hogy a megszokottnál előbb kezdődött a növény idei virágzása. Allergiás tüneteket már a jelenlegi, 10 db/köbméter alatti pollenszám is kiválthat. A virágzási csúcs augusztus végén várható, a virágpor-koncentráció akkor az 1000-1500 darabot is elérheti köbméterenként, holott a növény őshazájában már a 300 is ritka értéknek számít.


A szervezet fehérje-anyagcseréje során keletkezik a homocisztein (homocystein) - egy agresszív aminósav, amely ha túl magas szintet ér el - akárcsak a "rossz" koleszterin - tönkreteszi a véredényeket. Lecitin rendszeres bevitelével lehet fékezni és kordában tartani lehet tartani ezt a káros hatást. Lecitint len- és napraforgómagban, búza- és kukoricacsírában, lencsében és borsóban, de leginkább szójababban találunk. Amerikai kutatók szerint a lecitin idegerősítő, általában is kitűnő hatással van a szervezet szellemi és fizikai fejlődésére, kiemelkedő szerepe lehet korunk több súlyos, illetve egyelőre gyógyíthatatlan betegségének megelőzésében, tüneti kezelésében.


Dió, vörösbor, hagymafélék ,zöld tea, paradicsom. Ezek a minden nap asztalra kerülő étel- és italféleségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek.


Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akit az iskolában kételkedésre buzdítottak. És csakúgy, mint Önökben, bennem is felmerülnek kétségek, ha valami természetfelettiről, valami szokatlanról hallok. És itt van most ez a történet, aminek helyszíne Tápiószentmárton, pontosabban ott is az úgynevezett Kincsem Park, és azon belül még pontosabban: az Attila-domb. Történetünk főszereplője pedig Kocsi János, aki elmondja ezt az egész különös, ám roppant figyelemre méltó históriát.


A köpölyözés vagy vákuumkezelés az ókori Mezopotámiából származó emlékek szerint már i. e. 3000 évvel ismert volt. A régi görögöknél a köpölyözőharang neves orvosok jelének számított - ez is a fontosságára utal. A XIX. századig a módszer világszerte elterjedt, és hatásos eljárásként alkalmazták számos betegség kezelésében. Manapság leginkább a keleti gyógyítók és a természetes gyógymódokkal dolgozó szakemberek, illetve a kozmetikusok alkalmazzák.


Tizenöt éves fennállását ünnepli idén az egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítő szolnoki Ellen Gould White Életreform Klub.


Manapság igen sokan próbálkoznak a thai masszázzsal. Első látásra ez a testmasszázs meglehetősen meghökkentő az avatatlan szemlélő számára. A páciens keze és lába kitekeredettnek látszik, a masszőr pedig az izületeket csavargatja. Igen sokakban téveszme él a gyógyító módszerrel kapcsolatban, hiszen az erotikus vágy felkeltésével hozzák kapcsolatba. A shiatsnál, az érintésen alapuló masszázsnál igen fontos szerep jut a terapeutának, aki saját energiáit adja át páciensének. A két módszer abban azonos, hogy mindkettő a test energia-állapotát hivatott befolyásolni.


A masszírozás nem csak pozitív érzéseket kelt, de amellett hogy ellazítja a szervezetet és az elmét, még más szempontokból is egészséges. Több ezer esztendő alatt igen sok fajta eljárást dolgoztak ki ezen művészet művelésére, mely manapság rohamosan terjed.


40 éve először törzskönyveztek Magyarországon rákellenes készítményt. A búzacsírából készült granulátum mától daganatellenes tápszerként kapható a gyógyszertárakban.


A mozgásszervi betegségek egy részénél a hagyományos orvoslás mellett az alternatív gyógymódok alkalmazása is sokat segíthet.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.