Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

Linkek
   


ANTSZ

MET


Azok a nők, akik nem sokkal a szülés után újra teherbe esnek, a második gyermek kihordása idején nagyobb eséllyel számolhatnak komplikációkkal.


Agyunk még éjszaka sem pihen. Miközben mi édesdeden szunyókálunk, agyunk éber, „fogaskerekei” ezerrel pörögnek. Fáradhatatlanul dolgozik és dolgozik, egy éjszaka akár négy-öt alkalommal is furcsa álmokkal szórakoztat minket. Kellemes vagy éppen bizarr képek peregnek le csukott szemhéjunk mögött.


Szervezetünk sokszor bőrünkön keresztül üzen, ha valamilyen betegség gyengíti. Kiütések, gomba, hólyagok és bőrviszketés jelzik a bajt. Testünkön számtalan ártalmatlan bőrhiba is megjelenhet, melyek csak a szemünket zavarják, égészségünket egyáltalán nem. Ilyen szépséghibák a szeplők, az anyajegyek, az apró értágulatok és a ráncok.


A nyári hónapok alatt valamennyi patikában hozzáférhető az a lista, amelyből könnyedén összeállítható a házi-, illetve az útipatika.


Az első pollenek már megjelentek ugyan, de még mindig nem késő a parlagfu irtása. A gyommentesítés elmulasztásáért járó büntetés sajnos hatástalan.


Az idei év első négy hónapjában csökkent az élveszületések és a házasságkötések száma, emelkedett viszont a halálozásoké. A népességcsökkenés mértéke meghaladta az elmúlt év január áprilisi értékét tette közzé legfrissebb adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Az elmúlt években vészesen megnövekedett azoknak a gyermekeknek a száma, akiknél a kivi allergiás reakciókat vált ki - áll egy brit tanulmányban.


Július első napjaiban kezdődik a mintegy 2 millió embernek allergiát okozó parlagfű virágzása, ezért gyommentesítési kampányt tartanak a jövő héten civil szervezetek, valamint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei intézetei.


Az elmúlt években egyre több szó esett arról, mennyire fontos, hogy hosszabb utazás során időnként megmozgassuk a lábunkat. A beszorított, mozogni képtelen lábakban ugyanis lelassul a vérkeringés, ami akár trombózishoz is vezethet.


A természetben kempingezni, túrázni készülő nyaralóknak három védőoltást ajánl megfontolásra az epidemiológus. Ezek: a tetanusz emlékeztető oltás, a hepatitisz-A elleni oltás és a kullancs terjesztette agyvelőgyulladást megelőző vakcina.


A képernyő veszélyei A XX. század technikai csodái közé tartozik a televízió és a számítógép, napjainkban mindkettő szervesen hozzátartozik az életünkhöz. A két készülék katódsugárcsöves képernyői azonos elven működnek.


A nem kívánt terhességgel szemben nyújt védelmet - csakúgy mint a hagyományos tablettaformájú társai - egy új fogamzásgátló szer


A boldog ember háromszor kevesebb alkalommal kapja el a influenzát a kutatók szerint. A magyarázat az is lehet, hogy a pozitívan gondolkodók kiegyensúlyozott életet élnek, és jobban odafigyelnek az egészséges éketmód szabályainak követésére. A tudósok szerint egyértelmű, hogy a lelkiállapot kihat a test állapotára.


Az anyatejes táplálás jelentőségére hívja fel a figyelmet az augusztus elsején kezdődő Szoptatás világhete elnevezésű debreceni rendezvény. A szakemberek szerint az anyatej az egyetlen teljes értékű tápanyag a csecsemők számára, amely nemcsak az optimális fejlődést biztosítja, de erősíti az immunrendszert, segíti az egészséges emésztéshez nélkülözhetetlen bélflóra kialakulását.


Az utóbbi években Magyarországon is drámai emelkedést mutat a legveszélyesebb bőrrák, a melanoma előfordulása. A legnagyobb kockázati tényezőt a bőr leégése jelenti. Hogyan védekezhetünk a melanoma kialakulása ellen?


Brit kutatók szerint annak is genetikai alapjai vannak, hogy közülünk egyesek éjszakai baglyok, míg mások az első kakaskukorékolással ébrednek.


Egy svájci kutatócsoport olyan oltás kifejlesztésén fáradozik, amellyel meggátolható, hogy valaki rá-, illetve visszaszokjon a dohányzásra


Az arcreflexológia a nyolcvanas években indult világhódító útjára. Azóta az egyik legkedveltebb művelet, amit az egészségünkért tehetünk. Pedig az ösztönös gyógymódot a vietnamiak már évezredek óta alkalmazzák.


Számos vizsgálat megerősítette, hogy a halfogyasztás összefüggésbe hozható a daganatos megbetegedések megelőzésével - hangsúlyozták a Haltermelők Országos Szövetségének a múlt hét végén megrendezett szakmai tanácsklozásán.


Amerikai tudósok megtalálták az egyik lehetséges okát annak, hogy a gyerekek fejlődésében miért késik rendellenesen a hallás kifejlődése.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.