Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

Linkek
   


ANTSZ

MET


Azok a nők, akik nem sokkal a szülés után újra teherbe esnek, a második gyermek kihordása idején nagyobb eséllyel számolhatnak komplikációkkal.


A szájszagnak sokféle oka lehet, például, sok hagymával vagy fokhagymával fűszerezett kiadós étkezés. A fogmosás elhanyagolása is lehet az egyik ok, ugyanúgy, mint különböző betegségek, például torokgyulladás, szuvas fogak, a fogínygyulladás, anyagcsere-betegségek, illetve a gyomor, valamint nyelőcső panaszai. Ha a szájszag tartós, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, mert a kellemetlen lehelet komoly betegségekre utalhat.


A képernyő veszélyei A XX. század technikai csodái közé tartozik a televízió és a számítógép, napjainkban mindkettő szervesen hozzátartozik az életünkhöz. A két készülék katódsugárcsöves képernyői azonos elven működnek.


A boldog ember háromszor kevesebb alkalommal kapja el a influenzát a kutatók szerint. A magyarázat az is lehet, hogy a pozitívan gondolkodók kiegyensúlyozott életet élnek, és jobban odafigyelnek az egészséges éketmód szabályainak követésére. A tudósok szerint egyértelmű, hogy a lelkiállapot kihat a test állapotára.


Az anyatejes táplálás világnapja augusztus 1, amelyet 1993-óta Magyarországon is megünnepelnek. Ezen a napon országszerte tájékoztató rendezvényeket szerveznek a helyi védőnők.


Fejfájás, ingerültség vagy épp ólmos fáradtság – sokan panaszkodnak erre, ha változik az időjárás. De vajon miért vagyunk érzékenyek a különböző légköri frontokra?


Egy-két héten belül virágzani kezd a parlagfű, megkeserítve ezzel több tízezer ember életét. A gondokat enyhítendő, a városháza környezetvédelmi ügyosztálya körlevélben szólította fel a főváros intézményeit és közüzemi cégeit, hogy területeiken, ha eddig nem tették meg, végezzék el a kaszálást, mielőtt a növényekből pollen szabadulhatna a levegőbe. A Fővárosi és Pest megyei Talaj- és Növényvédelmi Szolgálat ugyanerre szólította fel a földtulajdonosokat. A parlagfű ugyanis elsősorban a mezőgazdasági művelés alatt álló, vagy abból kivont területeken tenyészik a legjobban. A kaszálásra azonban nehéz rábírni a földtulajdonosokat, annak ellenére, hogy a bírság összege, a földtörvény adta lehetőségek miatt elérheti az egymillió forintot.


Bevásárláskor a kisbabának csak a legfrissebb, legjobb minőségű árut válasszuk – figyelmeztet e héten a Telefondoktor (317-2111). A kicsinek szánt gyümölcs héját mindig alaposan mossuk meg, akkor is, ha utána meghámozzuk. Ez érvényes a déligyümölcsökre (narancs, citrom, banán), és a hazai zöldfélékre is. A fóliasátor alatt termelt korai zöldségekben határérték felett lehet nitrát, esetleg növényvédőszer-maradék.


Az orvostudomány válaszúthoz érkezett, és egyre inkább a „tiszta tudomány” szigorú kritériumait alkalmazza. Az alapkutatás, a biológia és szakágai, a biofizika, biokémia óriási fejlődése lehetővé tette, hogy a ráépülő klinikai ágak elvonatkoztassanak a betegtől.


Ma még szerencsére nem tart ott az orvostudomány és a biológia, hogy születéskor partitúrát adjunk a szülők kezébe: ekkor és ekkor ez és ez a betegsége lesz a gyermeknek.


Felgyorsult világunkban egyre többen küzdenek testi és lelki problémákkal. Nem csoda, hiszen rendszertelenül táplálkozunk, nem sportolunk, nem figyelünk kellőképpen egészségünkre. A jóga gyakorlataival fizikai és mentális egészségünket egyaránt javíthatjuk.


Világszerte augusztus első hetében ünneplik a szoptatás hetét. Ezeken a napokon a szakemberek és a szoptatást támogató civil szervezetek tagjai arra hívják fel a figyelmet, hogy a csecsemőtáplálásnak nincs olyan alternatív módja, ami megadná mindazt, amit a szoptatás biztosít az anya és a gyermek számára.


Agyunk még éjszaka sem pihen. Miközben mi édesdeden szunyókálunk, agyunk éber, „fogaskerekei” ezerrel pörögnek. Fáradhatatlanul dolgozik és dolgozik, egy éjszaka akár négy-öt alkalommal is furcsa álmokkal szórakoztat minket. Kellemes vagy éppen bizarr képek peregnek le csukott szemhéjunk mögött.


Mindig csak egészséges ételekből lakmározni egy idő után nagyon egészségtelen, ráadásul rettentő unalmas is. A joghurtfalók mégis úgy érzik, hogy ők sokkal egészségesebben élnek, mint a húsevők. A diétás étrenddel szervezetüktől rengeteg létfontosságú anyagot vonnak meg, a fenséges ízekről nem is beszélve.


Két kilogramm faszén két órán keresztül történő eltüzelése ugyanannyi mérgező anyaggal terheli meg a szervezetet, mint 220 ezer cigaretta elszívása


Fizikai és mentális károsodás veszélyezteti az állandó stressz miatt a mentés területén dolgozókat.


A nyugati kultúrákban nem divat egymás megérintése, pedig nemcsak a kisgyerekeknek van szükségük a gyengéd simogatásra és a másokkal való fizikai kontaktusra. A vizes közegben zajló érintésterápia hatásos a stressz- és feszültségoldásban, és segítségével a páciensek jobban megismerhetik önmagukat.


Aligha akad dohányos, aki lelke, tudata legmélyén ne szeretne megválni (olykor súlyos) veszélyeket jelentő szenvedélyétől. De sokszor még a döntést is nagyon nehéz meghoznia. S nemcsak azért, mert fogságban tartja sejtjeinek nikotinéhsége, s a döntés ellen szólnak zsigerei, reflexei, hanem azért is, mert hiányzik az elhatározáshoz, majd a véghezviteléhez szükséges (belülről jövő gondolati és lelki) megerősítés.


A természet hatalmas egészséggyár, s úgy működik, hogy minden „alkalmazott”, minden élőlény profitálhasson is a társaiból. Az egészségünk fenntartásához nélkülözhetetlen anyagok egyik fontos csoportját a vitaminok adják, ezek a test felépítéséhez, működéséhez, s főként a betegségek elleni védekezéshez szükségesek.


A nemzeti környezet-egészségügyi akcióprogram 1999-ben kezdődött második szakaszában prioritást kapott a klímaváltozás egészségügyi hatásainak felmérése, a magyar lakosságra gyakorolt hatása.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.