Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

Linkek
   


ANTSZ

MET


Alkotmányellenes, hogy az Alzheimer kórban szenvedő betegek nem kapnak támogatást a gyógyszereik megvásárlásához az állampolgári jogok országgyűlési biztosának jelentése szerint. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenleg azért nem támogatja az Alzheimer kórban szenvedők gyógyszereit mert szerintük nincs igazán hatásos szer a betegség gyógyítására.


Hajas Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségén belül azzal foglalkozik, hogy megítélje, a különböző biztonságtechnikai dolgok, technikai eszközök mennyire biztonságosak, mekkora kockázatot jelentenek a biztosítók számára olyan szempontból, hogy hozzáférnek-e illetéktelenek, vagy nem.


Bár csak két hete jelent meg a Hivatalos Közlönyben az a sürgősségi rendelet, ami eltörli a Magyarországra utazók számára az egészségbiztosítási kötelezettséget, kilépéskor továbbra is kérik ezt az okmányt.


Milliárdos beruházás az Egészségbiztosítási Pénztárnál. Élénken emlékszünk még az elmúlt évek botránysorozatára, amikor is több milliárd forintot és több millió dolláros világbanki támogatást költöttek azokra az adatbázisokra, amelyek máig nem felelnek meg a követelményeknek, vagyis több millió ügyfél és az egészségügy fontos adatai továbbra is áttekinthetetlenek és személyiségi jogilag is támadhatók. Ezért tavaly pályázatot hirdetett az OEP, hogy informatikai rendszere egységes legyen, vagyis az 1500 különböző helyen található bázisok egy helyre kerüljenek. A rádió 16 óra című műsorának összeállítása.


A kormány nehéz döntés előtt áll: meglehet, hogy az ígért gyógyszerárkedvezmények teljesítése érdekében az eddig ingyenes gyógyszerekért fizetni kell.


Riasztóak a halálozási adatok Magyarországon. Vezetünk a daganatos betegségek okozta haláloknál, de az első háromban vagyunk a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében is. Nem csak a fejlett nyugat-európai országokban és az Egyesült Államokban jobb a helyzet, hanem a környező országokban is.


A leköszönő egészségügyi kormányzat csökkentené egyes gyógyszerek támogatását. A Magyar Hírlap információja szerint az intézkedés elsősorban a súlyos betegségek gyógyításához használt orvosságokat érintené. Így egyes gyógyszerek akár 300 százalékkal is drágulnának.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.