Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

Linkek
   


ANTSZ

MET


A kórházi információs helyeken és az interneten mindenki számára elérhetővé tette a győri Petz Aladár Kórház, hogy a fekvő- és a járóbeteg-szakellátásra mennyi ideig kell várakozniuk a betegeknek – jelentette be csütörtökön az előjegyzési rendszert bemutató sajtótájékoztatón Bugovics Elemér főigazgató.


Az egészségügyi tárca ismételten bekéri a közigazgatási hivatalok vezetőitől a hálós ágyakra vonatkozó adatokat, hogy e korlátozó eszközök felszámolása érdekében tájékozódhasson a jelen helyzetről - közölte a tárca főosztályvezetője. Bódi Éva annak kapcsán nxilatkozott, hogy a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum (PÉF) nemrégiben felhívta a figyelmet, napjainkban is több pszichiátriai otthonban használnak úgynevezett hálós ágyat Magyarországon.


Két és fél évvel a betegjogi képviselői rendszer kiépítése után látható, hogy e munka komolyabb személyi és tárgyi feltételeket igényel állapította meg kedden közzétett jelentésében az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, aki szerint indokolt a betegjogi képviselők státusának átfogó rendezése és javadalmazásuk jelentős növelése.


Az egészségügyi törvényhez szellemében az emberi, állampolgári és az egészségügyi ellátással kapcsolatos sajátos betegjogok érvényesítését az államnak kell biztosítania.


A főváros minden traumatológiai ellátást nyújtó kórházhoz építene landolóhelyet.


Felújították a Kecskeméti Megyei Kórház Rendelőintézetét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.


Van, aki inkább a kórházat választja akkor is, ha ünnep van, mert nincs akivel együtt töltse azt, vagy nincs hova mennie. Az egészségügyi intézmények erre is figyelnek, de akiket lehet, hazaengedik, hogy szeretteikkel töltsék az ünnepeket.


Interjú Kökény Mihállyal, az egészségügyi minisztérium politikai államtitkárával.


Papp Ákos professzor, a magyar mesterséges táplálás társaság elnöke. Kiket kell ma Magyarországon mesterségesen táplálni? Sokan nem is tudják, nem is értik magát a szót.


Ma ül össze az a bíráló bizottság, amely eldönti, hogy melyik eladósodott kórház kap állami segítséget és milyen mértékben. A 32 jelentkező közül egy intézményt kizártak, de a többiek számíthatnak a támogatásra. Mivel az igény nagy, a kormány valószínűleg megemeli 500 millió forinttal az eredetileg 2.6 milliárdos összeget. A pályázók átvilágítása során kiderült, hogy az 1996-ban már egyszer konszolidált kórházak kerültek újra nagy bajba. Győrffy István kormánymegbízottat kérdezte Király Erzsébet.


Ma állománygyűlésen tájékoztatja Göbl Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fölmentett főigazgatója a megyei vezetőket az ellene indított fegyelmi határozatról. Az értekezleten részt vesz az OMSZ irányításával megbízott miniszteri biztos, Székely Tamás is. Lapunk úgy tudja, az Országos Gyógyintézeti Központ kincstári biztosaként is ismert szakember három hónapos megbízást kapott.


Az Alkotmánybíróság tagjai csaknem egy évtizedig tűnődtek, mielőtt döntést hoztak volna arról, hogy megkérhetik-e a súlyos, gyógyíthatatlan betegek orvosaikat arra, hogy vessenek véget szenvedéseiknek, magyarul öljék meg őket. Mint ismeretes, a taláros testület tagjai végül is elutasították azokat a beadványokat, melyek szerzői bizonyos jól körülhatárolt esetekben lehetővé tették volna, hogy az embertelen fájdalmaktól gyötört betegek szenvedéseiknek és életüknek orvosi segítséggel vessenek véget.


Kérdőíven kell beszámolniuk egészségügyi állapotukról azoknak, akik az utóbbi tíz napban olyan országokban jártak, amelyet az Egészségügyi Világszervezet SARS-sal fertőzöttnek nyilvánított - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Ungváry György országos tiszti főorvos.


Az egészségügyi törvényhez szellemében az emberi, állampolgári és az egészségügyi ellátással kapcsolatos sajátos betegjogok érvényesítését az államnak kell biztosítania.


Az Állami Számvevőszék vizsgálatai szerint míg az egyetemi klinikákhoz és a MÁV-kórházakhoz egyre több beteg fordul, addig az egyházi tulajdonban lévő egészségügyi intézményeket a csökkenő betegforgalom jellemzi.


A legboldogabbak talán a gyerekek szenteste. Ugyanakkor ők lehetnek a legszomorúbbak is, ha nem tölthetik otthon, családi körben a karácsonyt, mert betegek. Ezzel a gonddal évről évre szembenéz a Heim Pál Gyermekkórház, de még mindig sikerült megoldani, hogy a kis betegek ne érezzék magukat elveszve. Bardon Nikoletta a kórház főigazgatójával, Smertz Ervin-nel beszélgetett.


Az alapítvány neve: Szemünk fényéért, a gyermekért Alapítvány. Ma délelőtt adták át adományukat a Heim Pál Gyermekkórháznak. Az alapítvány munkatársával, Németh Györgynével Berek Patricia beszélgetett.


Beszélgetés dr. Berkes Istvánnal, a fél évszázada alapított Sportkórház főigazgatójával


A krónika úgy tudja, hogy összesen 30 kórház kap az egészségügyi szaktárca adósságkonszolidációs pályázati pénzéből. Bár még csak holnap dönt a kormány arról, hogy kiegészíti-e az erre szánt keretet, a kórházakkal történt megállapodás végösszege már most meghaladja az eredetileg tervezett 2,6 milliárd forintot.


A kórház adóssága több mint félmilliárd forint.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.