Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

Linkek
   


ANTSZ

MET


Nem illik a profilunkba a kórházi működtetés. Bármilyen etikusan is járnánk el, mindenképp támadási felületet adna, ha így bekerülnénk az ágazatba. (Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Rt. kommunikációs igazgatója)


Megjelent egy interjúkötet, amelynek címe. Üzenetek. Az első beszélgetésből idézek: "Elfogadtam a helyzetet, de veszteségként éltem át. Tudtam, hogy sem családom, sem gyerekem nem lesz. Folyamatosan szuggerálták belém, hogy ilyen béna nem kell senkinek". Ebben a könyvben 17 kerekes székes mozgássérült ember beszél az életéről meglepő őszinteséggel. Az ötletgazda Jelli Magdolna.


December 4-én, este fél 8-kor a MATÁV Zeneházban jótékonysági koncertet rendeznek. A bevételből hordozható inkubátort szeretnének venni a Baross utcai szülészeti klinika számára. Hogy erre miért van szükség, arról beszél dr. Görbe Éva, Berek Patríciának.


A "Tiszta Szívvel" a Beteg Gyermekekért Alapítvány november 22-én, pénteken jótékonysági estet rendez, amelynek bevételét - mint korábban is - a gyermekgyógyítás fejlesztésére adja. Lengyel Anna az alapítvány szóvivőjét, Bosnyák Katalint kérdezte.


Jótékonysági koncertet rendez december 4-ikén a budapesti Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ javára az intézményt támogató Babamentő Szolgálat Alapítvány


A kisebbségek esetében is az egyének joga az elsődleges - hangzott el a Friedrich Neumann Alapítvány által szervezett "Kisebbségek és munkaerőpiac" című konferencián.


Valamikor a hetvenes évek vége felé gimnazistaként egymás kezéből kapkodtuk ki vagy olvastuk óriási izgalommal kisebb csoportokban a kuriózumnak számító Ifjúsági Magazint. Különösen népszerűek voltak a magazin hátsó oldalai. Az újság varázsát Veres Pál szexológus rovata adta, aki a tőle telhető legnagyobb természetességgel beszélt akkor még sikamlósnak tartott témákról, szexről, szerelemről, szeretkezésről, és adott tanácsokat az élet e területén járatlanoknak. Bizonyára örömére szolgál a drága jó Pali bácsinak, hogy az idén internetes honlap indult: a www.intimzona.hu.


Az úgynevezett civil szférával kapcsolatos kormányzati elképzeléseket ismertette Nyíregyházán Baja Ferenc.


A kétnapos rendezvényen összesen 49 cég állít ki, 10 pedig az Infobörze Kalauzban, valamint az esemény honlapján, a www.infoborze.bme.hu honlapon hirdet.


A szűrővizsgálat, a korán felismert betegség lehetővé teszi a gyógyulást. Ezt hangsúlyozza az Egészség Hídja Mozgalom, amelyet az amerikai nagykövet asszony kezdeményezésére indítottak el Magyarországon.


Aláírták a globális Dohányzásellenes Keretegyezményt Hétfőn aláírták az elmúlt évtizedek egyetlen globális egészségügyi megállapodását, a Dohányzásellenes Keretegyezményt. A számos aláíró ország közt van Magyarország is.


Pénteken este ismét Aranyág a Magyar Televízióban. Az adományozók a gyerekkórházakat segíthetik felajánlásaikkal.


A hajléktalan-ellátást biztosító civil szervezetek állásfoglalásban tiltakoztak a téli krízisellátás megoldatlansága és alulfinanszírozottsága miatt. Elfogadhatatlannak tartják a jelenlegi pályázati rendszert, és attól tartanak, hogy egész települések maradhatnak létfontosságú ellátások nélkül. A szaktárca állítja: külön tárgyalások során fogják rendezni azon ellátó szervezetek helyzetét, amelyek valamilyen oknál fogva nem jutottak minisztériumi támogatáshoz. A pályázati rendszer átalakítása leghamarabb jövőre valósítható meg.


Öt évvel ezelőtt hozták létre azt a közalapítványt, amely a fogyatékos gyermekek felzárkóztatásáért dolgozik. A költségvetés azóta évente 200 millió forintot ad az alapítványnak. Egyéb úton öt év alatt 345 millió forint került ugyanide. Az elmúlt öt évben a pályázók igénye sokkal nagyobb volt, mint az elosztható pénz nagysága.


Dr. Farkas Emil, a Daganatok Sebészete Alapítvány kuratóriumának elnöke vehette át azt a 2 800 000 Ft-os adományt, melyet Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója adott át ma délel?tt az Országos Onkológiai Intézet épületében. Az alapítvány az adomány teljes összegét speciális mellkas-sebészeti m?szerek beszerzésére fordítja.


Szép fokozatosan évek óta nehezebb előteremteni a gyógyításhoz szükséges vérmennyiséget. Sok minden csökkenti a vállalkozó kedvet, így a Vöröskeresztnek is egyre több mindent kell kitalálnia, hogy elkerülhető legyen a vérszegénység.


Kiemelkedőn közhasznúként jegyezte be a Veszprém megyei bíróság a Bébi Koraszülöttmentő Alapítványt, mely a kormány által tavaly létrehozott ilyen célú közalapítvánnyal együttműködve végzi a beteg újszülöttek és koraszülöttek mentését. A bébi mentőszolgálat Veszprém, Pápa, Ajka, Tapolca, Várpalota és Mór körzetében folyamatosan elérhető és igénybe vehető.


Az igények után megy és próbálja megszervezni a segítséget a Dél-Után telefonos szolgálat. Ingyen hívható számuk: 06 80 200 866. A létrehozó pszichológus, Zala Mária, majd Andrea, az egyik önkéntes beszél.


A civil szervezetek tervei szerint az a hatmilliárd forint, amely az egy százalékok felajánlása után a költségvetésnél marad, jusson civil szervezetekhez.


A figyelemfelkeltő program keretében tömegek vonulnak át a szimbolikusan rózsaszínbeöltöztetett Lánchídon


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.