Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  GYES-emelés, népegészségügyi program 2002. 06. 17.


Az egyszeri anyasági támogatás és a GYES összegének felemelését kezdeményezi a kormány - jelentette be egyebek mellett Debrecenben az egészségügyi tárca politikai államtitkára, Kökény Mihály.


A politikus szerint a jelenleginél megengedőbb tipusú kórháztörvényre van szükség, amely nemcsak egy adott kényszerpályára nyújt lehetőséget az egészségügyi intézményeknek az átalakuláshoz.

Az egészségügyi szaktárca politikai államtitkára Debrecenben bejelentette: kezdeményezik az országgyűlésnél, hogy a kórháztörvény kritikus, így például a működési forma megválasztására vagy szakmai befektetők kizárására vonatkozó szakait 9 hónapra helyezzék hatályon kívül, ugyanakkor hangsúlyozta: a változások nem visszamenőlegesek, tehát nem érintenék az április óta megkezdett folyamatokat.

A családtámogatás módosításáról szólva Kökény Mihály elmondta: szeretnék elérni, hogy január elsejétől az egyszeri anyasági támogatás 50 százalékkal, közel 45 ezer forintra emelkedjen, ikrek esetén viszont gyermekenként mintegy 60 ezer forint legyen. Javaslatot terjesztenek be továbbá arra is, hogy a GYES összegét jövő évtől a nyugdíjminimum kétszeresében állapítsák meg. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a napokban megkezdődik a határozathozatal a tíz évre szóló az „Egészség évtizede” elnevezésű népegészségügyi programról. Ennek célja, hogy az egészségügy ne csak egy ágazat magánügye legyen, valamint a kedvező irányú változásokat a négy évenkénti esetleges kormányváltások ne befolyásolhassák.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.