Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Rákellenes szer búzacsírából 2002. 07. 02.


40 éve először törzskönyveztek Magyarországon rákellenes készítményt. A búzacsírából készült granulátum mától daganatellenes tápszerként kapható a gyógyszertárakban.

A búzacsírából készült szer más rákellenes kezeléssel együtt megakadályozza az áttétek kialakulását. Ez derült ki a több éve folyó vizsgálatokból. Magyarországon több mint 1200 beteg kapcsolódott be a klinikai kutatásokba. Jelentős eredmények születtek az emlő tumoros, a melanomás, a bélrákos, a fej, nyaki, szájüreg és májrákos betegek esetében – közölte Hídvégi Máté, a kutatás vezetője.

A biokémikus hozzátette, a kutatásba bekapcsolódott többek között a kaliforniai, a tel-avivi, és a genovai egyetem is. Hídvégi Máté szerint a vizsgálatok kiderítették, hogyan is működik a szer. Elmondta, a készítmény átprogramozza a daganatos sejtek anyagcseréjét a normális sejtek anyagcseréjére, aktivizálja a szervezet rákölő sejtjeit, ugyanakkor helyreállítja a szervezet immunrendszerét.

Ugyanezt a hatást nem érhetjük el, ha egyszerűen búzacsírát veszünk magunkhoz – jegyezte meg a biokémikus –, ugyanis a most törzskönyvezett szer már nem is hasonlít a búzacsírához, hiszen több lépcsőben átalakítják ezt az egyszerű anyagot. A készítmény vény nélkül kapható a patikákban, de a szakember szerint az adagolást mindenképpen egyeztetni kell az onkológus szakorvossal.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.