Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Amatőr masszázs 2002. 07. 05.


A masszírozás nem csak pozitív érzéseket kelt, de amellett hogy ellazítja a szervezetet és az elmét, még más szempontokból is egészséges. Több ezer esztendő alatt igen sok fajta eljárást dolgoztak ki ezen művészet művelésére, mely manapság rohamosan terjed.

A gyógyulást és a szépséget szolgálja a test, az izmok ellazulása, a vérkeringés felpezsdítése. Egyes mozgásszervi és keringési kórok ellenében is érdemes alkalmazni kiegészítő kezelésként. Hát- és fejfájós valamint gyakran feszült emberek különösen kedvelik a masszázsszalonokat.

A masszázs és az illóolajok kölcsönösen hatékonyabbá teszik egymást a helyes felhasználás esetén. Dörzsöléskor az olaj jobban felszívódik, így mélyebbre jutva, nagyobb hatást tud előidézni. Masszázsolaj kapható gyógyszertárban vagy boltokban, de magunk is elkészíthetjük. Nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy bázisolajhoz bármilyen illóolajat adunk.

Természetesen a leghatásosabb kezelést csak a gyógymasszázs szakembere nyújthatja, de a hozzá nem értés sem okozhat gondot. Nem részesülhet ilyen terápiában azonban rákos, akut fertőzött, súlyos szívbajos, visszértágulattal vagy gerincbántalommal rendelkező beteg. A megfelelő simogató mozdulatok mindig a külső területekből a szív felé haladnak. (lábfejtől fej, ujjaktól a szív felé)


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.