Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Miért titkolná, ha gyógyítható? 2002. 08. 07.


"Miért titkolná, ha gyógyítható?" - szlogennel országos lakossági, egészségügyi felvilágosító programot indított útjára 2002. júniustól szeptemberig az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet és a Richter Gedeon Rt.

Tisztelt Gyógyszerész Asszony, Gyógyszerész Úr, Tisztelt Látogatók, Tájékoztatjuk Önt, hogy "Miért titkolná, ha gyógyítható?" - szlogennel országos lakossági, egészségügyi felvilágosító programot indított útjára 2002. júniustól szeptemberig az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet (OBNI) és a Richter Gedeon Rt. Kezdeményezésüket egy 2002. tavaszán készített országos reprezentatív mintán alapuló lakossági felmérés támasztja alá, amely - egyedülálló módon - a gombás megbetegedésekkel kapcsolatos lakossági vélekedéseket, tapasztalatokat és hiedelmeket kívánta feltárni.

A bőr- és körömgombásodás a világ fejlett társadalmaiban, így hazánkban is népbetegségnek számít. Magyarországon a felnőtt korú lakosság 54 százaléka élete során legalább egyszer tapasztalhatja a fertőzés okozta problémákat. Az OBNI és a Richter Gedeon Rt. 2002. tavaszán 1000 fős országos, reprezentatív mintán alapuló lakossági kutatást végzett, mellyel célja a laikus ismeretek, tapasztalatok és hiedelmek feltárása volt a gombás fertőzésekkel és azok gyógyításával kapcsolatban. A vizsgálat jelentősége abban rejlik, hogy mindeddig az orvostársadalom is csupán feltételezésekkel rendelkezett arról, hogy a nagyszámú fertőzöttség ellenére miért fordulnak kevesen szakorvoshoz problémájukkal.
A felmérés eredményei alapján az OBNI és a Richter Gedeon Rt. - mint a terápiás területen a legszélesebb palettával és korszerű hatóanyagú készítményekkel rendelkező gyógyszercég - úgy döntött, hogy országos egészségügyi, felvilágosító programot indít. A kezdeményezés célja a lakosság ismereteinek bővítése: a fertőzés tüneteinek, a prevenciós módszereknek, valamint a nem kezelt betegség súlyosságának széleskörű megismertetése.
Az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet a kezdeményezés szakmai hátterét biztosítja, amely garancia az akció sikerességéhez.
A Népegészségügyi Programhoz kapcsolódó, négy hónapos, társadalmi célú felvilágosító kampány célcsoportja a 25-50 év közötti nők. A kampány időszakában tájékoztatók, cikkek, interjúk jelennek meg a célcsoport specifikus női magazinokban, Metro plakátok kerülnek kihelyezésre és felvilágosító anyagok készülnek.
A fenti időszakban ingyenesen hívható telefonszám áll minden érdeklődő rendelkezésére ahol a gombás betegségek gyógyításával, megelőzésével kapcsolatban szakorvosoknak tehetik fel kérdéseiket.
Az ingyenesen hívható telefonszám: 06-80-201-466
A PharmaNet Gyógyszerügyi Portál - csatlakozva a kezdeményezéshez - összefoglalót készített a felvilágosító kampány anyagából. Ezek a felvilágosító, tájékoztató jellegű írások a PharmaNet portál Gyógycentrum moduljának Életmód rovatából érhetők el a nagyközönség számára.
A felvilágosító kampány hatására várhatóan megnő azon betegek száma, akik gombás eredetű betegségükkel szakorvoshoz fordulnak, vagy a gyógyszertárban kérnek tanácsot. Kérjük készüljön fel a várhatóan megélénkülő érdeklődésre, és felvilágosító munkájával, igény szerinti gyógyszerkészletezésével járuljon hozzá Ön is a felvilágosító program sikeréhez.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.