Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Meddig véd a himlőoltás? 2002. 09. 05.


Aligha nyújt védelmet a hetvenes évek közepe táján kapott himlőoltás - állítják a foglalkozásuk miatt az USA Maryland államában 1994 és 2001 között himlő ellen újonnan beoltott 621 mikrobiológus ellenőrző vizsgálata alapján a kutatók, akik csak 40 személynél (alig 6 százaléknál) tudtak még kimutatni korábbról származó immunitást. E szerint a himlő teljes visszaszorulását megelőzően beoltottaknál 20 év multán már nincs meg a betegség elleni védettség.


A tanulmány azért vált most időszerűvé, mert nem zárható ki, hogy - az ominózus antraxeset után - a belátható jövőben himlőkórokozókkal is próbálkozhatnak a terroristák. Számos járványügyi szakember - köztük Bill Bicknell, a Massachusettsi Közegészségügyi Igazgatóság egykori biztosa, jelenleg a Bostoni Egyetem munkatársa ezért most a teljes lakosság újraoltását szorgalmazza.

Az Atlantai Járványügyi Központ - noha maga is elismeri, hogy a himlővel szemben ma már senki sem élvez immunitást, mégis szükségtelennek tart egy ilyen tömeges védőoltást, helyette az esetleg észlelt fertőzöttek közvetlen környezetét és a velük kapcsolatba került személyeket kellene csak beoltani. Ezen az állásponton van Nagy-Britannia egészségügyi minisztériuma is.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.