Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Nem változtak a vérrel átvihető vírusok kezelési módszerei Magyarországon 2002. 10. 05.


A vérátömlesztéssel és vérellátással foglalkozó szakembereknek rendszeres továbbképzést nyújt az Országos Vérellátó Szolgálat, amely nemzetközi konferenciák megrendezésével is azt akarja elérni, hogy a legkorszerűbb eljárásokat Magyarországon is bevezessék és alkalmazzák.

- Vannak-e a vérrel átvihető vírusoknak újabb megelőzési, illetve kezelési formái?

Paál Mária:
- A kezelési formák annyiban nem változtak, amennyiben általában a vírusok elleni harc eszközei, azok, amelyek eddig is rendelkezésre álltak, és a betegek számára ugyanígy rendelkezésre állnak. A mi feladatunk itt a megelőzés. Számos ponton lehet lépéseket tenni. Vannak olyanok, amelyek magát a vírus hatástalanságát próbálják elérni a véren belül, és vannak olyanok, amelyek az elővizsgálatokkal próbálnak egyre érzékenyebb módszereket alkalmazni. Ezek közül is a megelőző vizsgálatok ugyanolyan színvonalon működnek Magyarországon, mint a világon bárhol másutt, és egy további érzékenyítő vizsgálat bevezetésével kapcsolatban éppen a napjainkban történnek a kezdő lépések. Igen tapasztalt helyekről tudjuk azt meg, hogyha vannak -- márpedig minden módszernek vannak -- buktatói, határai és lehetőségei, és mi ezeket a legavatottabb előadásokban fogjuk itt megismerni, illetve részben már hallottuk is.


- Azt is említette, hogy nálunk most kezdik bevezetni ezeket az újfajta megelőzési módszereket.


- Előkészítése folyik. Nem a szakmai gondolkodáson múlik. Mindenhol egyszerre kell ezeket a vizsgálatokat bevezetni. Ez keményen érinti a költségvetést is, de én úgy gondolom, hogyha erre a szintre jutunk az előkészítésben, ahogy eddig is mindig, a magyar Országgyűlés és az egészségügyi kormányzat mindig is fogékony volt ezek iránt a problémák iránt, és ezután sem lesz másként.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.