Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Civil szervezetek tanácskozása 2002. 10. 29.


A civil szervezetek tervei szerint az a hatmilliárd forint, amely az egy százalékok felajánlása után a költségvetésnél marad, jusson civil szervezetekhez.

Átfogó, legitim civil érdekképviselet létrehozására bíztatta Bódi György, a Miniszterelnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős főosztályvezetője az érdekvédelmi társadalmi szervezetek képviselőit tanácskozásukon, hogy erős partnere lehessen a kormányzatnak az úgynevezett civil stratégiája megvalósításában. A kabinet felül kívánja vizsgálni a nonprofit törvényt - mondta Bódi György. Átláthatóvá szeretné tenni a szervezetek anyagi forrásait. Az úgynevezett egy százalékos törvényt is áttekintené.

Első lépésként az adójuk egy százalékáról nem rendelkezők miatt a központi büdzsében rekedt 6 milliárd civilekhez juttatását tervezi. Létrehoznának egy civil alapot, amelyet a szféra képviselőinek közreműködtetésével működtetnének.

A ténylegesen működő 50 ezer civil szervezet mind célkitűzéseit, mind anyagi erejét tekintve, rendkívül különböző. Összbevételük 2002-ben mintegy 600 milliárdra becsülhető. Ebből körülbelül 240 milliárdot a szervezetek 5 százaléka tudhat magáénak. A többség, a civilek 70 százaléka egymillió forintnál is kevesebből gazdálkodik évente.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.