Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Földi eredetű kőzet a Holdon 2002. 10. 30.


Megeshetett volna az a furcsaság is, hogy az amerikai űrhajósok annak idején a Holdról földi kőzetekkel térnek haza. Ennek az esélye persze nem lett volna túl nagy, viszont óriási szenzáció lett volna, tudományos haszna pedig legalább akkora, mint a holdkőzeteknek.

Csillagászok és geológusok a múlt héten Kréta szigetén tanácskoztak és ott hangzott el egy nagyon érdekes adat: a Hold felszínén száz négyzetkilométerenként 20 ezer tonna földi eredetű anyaggal lehet számolni és ez az anyag milliárd évek óta változatlanul hever ott, tehát a Föld történetének olyan korai korszakából, amelyet itt már nem vizsgálhatunk, mert azóta a geológiai változások a kontinensek mozgása, lesüllyedése, felemelkedése és így tovább, már elmosta az ősi nyomokat.

Mintegy 3,8 milliárd évvel ezelőttig a Földre folyamatosan és nagy mennyiségben csapódtak be a kisbolygók és üstökösök, a becsapódások viszont anyagot dobtak ki a világűrbe, egy részük a Holdra kerülhetett. Sokak szerint az üstökösökben, kisbolygókban levő szerves anyagoknak köszönhető az élet kialakulása is. Ennek a feltevésnek az igazolásához, vagy elvetéséhez nagyban hozzájárulhatna, ha valamikor sikerülne holdi földkőzeteket találni.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.