Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Cukorka a dohányzás ellen 2002. 11. 06.


Új módszert kap hamarosan a kezébe, aki le szeretne szokni a dohányzásról. Az Egyesült Államokban az élelmiszerellenőrző hatóság engedélyezte az egyik nagy gyógyszergyár termékét, egy nikotintartalmú cukorkát, amelyet vény nélkül lehet majd megvásárolni.

Ez az első ilyen engedélyezett termék. Az az igazság, hogy korábban már voltak ilyen cukorkák, de ezeket betiltották, mert az FDA úgy vélte, hogy a dohányzásról leszoktató termékek olyan gyógyhatású készítmények, amelyeknek a forgalmazásához az ő engedélye kell. Az új cukorkákat különböző nikotintartalommal készítik, és attól függően ajánlják a különböző erősségű készítményeket, hogy a leszokni vágyó mennyire erős dohányos volt.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.