Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Térkép készül a veszélyes anyagokról 2002. 11. 13.


Két magyar és egy szlovák civilszervezet programot indít a veszélyes anyagmaradványok feltérképezése és ártalmatlanítása érdekében.

Elvileg egy éven belül meg kellene semmisíteni a kiürült vegyszeres göngyölegeket, illetve a lejárt szavatosságú permetezőszereket, de tapasztalataink szerint erre nincs pénzük a gazdaságoknak, így valahol - sokszor nem túl gondosan - tárolják azokat - állítja Kovács Tibor a környezetvédelmi program koordinátora. A csatkai központú Bakonyalja Egyesület titkára elmondta: november végéig 410 Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyei községet, illetve 10 olyan nógrádi települést keresnek meg, amelyek tagjai a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak.

Az előzetes puhatolózások alapján legalább 50-60 százalékban visszavárják a kérdőíveket, így viszonylag hiteles képet nyerhetnek a veszélyeztetett gócokról és jó becslést készíthetnek a megsemmisítésre váró vegyszeres maradványok mennyiségéről. Az adatbázis terveik szerint a jövő nyár elejére készülhet el. A munkába bekapcsolódik a győri Reflex Környezetvédő Egyesület, valamint egy szlovák partnerszervezet, az Ipel'ská únia. A szlovákok egyébként némi előnyt szereztek, hiszen ők már begyűjtötték 210, Ipoly-menti település adatait, amelyet most összesítenek. A közös adatbázis majd lehetőséget nyújt egy forrásteremtő uniós pályázat elkészítésére, de a várhatóan nagyon magas, de egyelőre megbecsülhetetlen költségigény miatt Kovács Tibor szerint mindenképpen szükség lesz állami szerepvállalásra is.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.