Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A mediterrán diéta jót tesz a szívnek 2002. 11. 15.


A Lancet című orvosi hetilap legújabb számának egyik cikke a mediterrán étrend jótékony hatásával foglalkozik.

A szerzők dél-ázsiaiakat vizsgáltak, akik között a koronaér betegség kezd alapvető egészségügyi probléma lenni, bár ez nem az olyan hagyományos kockázati tényezőkre vezethető vissza, mint a magas vérnyomás, vagy a megemelkedett vérkoleszterin-szint.

A kutatók ezer, korábban koronaér-betegséggel kapcsolatos egészségügyi problémákkal küzdő beteget vizsgáltak. Véletlenszerűen az egyik részükkel alfa-linolénsavban gazdag, mediterrán étrendet fogyasztattak, másik felük a szokásos ázsiai étrendet kapta. Két év után értékelték az eredményeket, és kiderült, hogy a mediterrán étrendet fogyasztók körében csak fele annyi hirtelen szívhalál fordult elő, mint a másik csoportban. De megfeleződött a nem halálos kimenetelű szív-problémák száma is a mediterrán diétát fogyasztók körében.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.