Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Néhány hónap múlva létrejön az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Hivatal 2002. 11. 15.


A környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy átszervezi tárcáját: februárig létrejön az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Hivatal. Új közigazgatási államtitkárt is javasolt Kóródi Mária a kormányfőnek, Őry István személyében, aki évekig foglalkozott korábban a minisztériumban az európai uniós kérdésekkel.

A minisztérium átalakításának elsődleges oka, hogy az elmúlt tíz évben megváltozott a társadalom és a környezetvédelem viszonya, viszont a minisztériumban semmi sem változott. Az átalakítás másik fő oka a közeledő európai uniós csatlakozás.

A tárca vezetése olyan intézményt kíván létrehozni, amely nemcsak az uniós csatlakozás feltételeinek teljesítésére képes, hanem a csatlakozás után is stabil működést biztosít. Sőt, tette hozzá Kóródi Mária, a minisztérium az átszervezés kezdetétől, azaz tulajdonképpen már mától csatlakozik az Unióhoz, amennyiben megnyílik az a 10 milliárd forintos keret, amelynek folyósítását az Unió a szervezeti átalakításhoz kötötte.

A tárcánál megtörténik végre a környezetvédelem, a természetvédelem és a vízügy szakmai integrációja, így nem születhetnek egymásnak ellentmondó, egymást kioltó rendelkezések.

A miniszter az átszervezés során környezet egészségügyi miniszteri biztost is kinevez, aki majd arra ügyel, hogy az emberek egészséges környezetben élhessenek. Létrejön egy új kutatóintézet, a Környezetügyi és Vízgazdálkodási Kutató Rt., s ezzel párhuzamosan megszűnik a botrányairól elhíresült Környezetgazdálkodási Intézet. A szervezeti változások személyi változásokkal is együtt járnak, nyolc új vezetője van mától államtitkári, illetve államtitkár-helyettesi rangban a zöld tárcának.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.