Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Egyedülállóak a mecseki környezetvédelmi program eredményei 2002. 11. 18.


Egyedülálló eredmények. Nem gazdasági jelentésről, vagy bármiféle rekordról van szó, hanem a több éve bezárt pécsi uránbánya okozta környezeti károk fölszámolásáról. A munka még nem ért véget, de mint Gungl László is beszámol róla, nincs fennakadás.

Világszínvonalú az a munka, amit az egykori uránbánya által okozott károk felszámolása során végeztek a Mecsekben. A négy évvel ezelőtt indult 18,5 milliárdos rekultivációs program mostanra szinte minden nyomát eltüntette a rengeteg környezeti kárt okozó ércbányászatnak.

A legveszélyesebb részt például, a volt ércdúsítót úgy alakították át, hogy a terület mostanra korlátozás nélkül alkalmas ipari üzemek, akár élelmiszer-feldolgozók befogadására is - mondta a Mecsekérc Rt. vezérigazgatója, Papp Béla, hozzátéve azt is, hogy létrehoztak egy minden igényt kielégítő, korszerű környezetvédelmi laboratóriumot is. Az itt dolgozók gondoskodnak arról, hogy az uránnal szennyezett vizet megtisztítsák.

A beruházás utolsó, most kezdődő fázisában pedig eltüntetik a zagytározókat, és biztosítják azt, hogy a közeli vízbázisba ne jusson káros anyag. A környezetvédelmi program eredményei egyedülállóak, az itteni munka iránt több ország is érdeklődött. Nem kizárt, hogy a közeljövőben például Szlovéniában is, Németországban is a mecseki szakemberek végzik el a mentesítést.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.