Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Alapítvány fogyatékos gyermekek felzárkóztatására 2002. 11. 20.


Öt évvel ezelőtt hozták létre azt a közalapítványt, amely a fogyatékos gyermekek felzárkóztatásáért dolgozik. A költségvetés azóta évente 200 millió forintot ad az alapítványnak. Egyéb úton öt év alatt 345 millió forint került ugyanide. Az elmúlt öt évben a pályázók igénye sokkal nagyobb volt, mint az elosztható pénz nagysága.

A feladat a hátrányos helyzet kiküszöbölése felzárkóztató jellegű foglalkozással, azaz tulajdonképpen az esélyegyenlőség növelése, mondta Tóth Egon a Fogyatékos Gyermekek, Tanulók Felzárkóztatásáért Országos Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Az 1997-ben, kormányrendelet alapján létrehozott közalapítvány az Oktatási, Egészségügyi-, Szociális és Családügyi- valamint a Gyermek és Ifjúsági Minisztériummal is együttműködik. Mint Szekeres Pál, ez utóbbi szaktárca helyettes államtitkára elmondta, a közalapítványnak az az előnye, hogy gyorsabban és hatékonyabban képes reagálni a felmerülő problémákra. Hozzátette, a minisztérium jövőre is szeretne a közalapítvánnyal együttműködni, mivel 2003. fontos a fogyatékosok számára. A közalapítvány éves támogatása 200 millió forint megalakulása óta.

Az elmúlt öt évben összesen 56 pályázaton egy milliárd 39 ezer forint támogatást adott a közalapítvány szülői gondozói tanfolyamok szervezésére, fogyatékos gyermekeket ellátó intézményrendszer fejlesztésére, a többi között integrált nevelés-oktatás megszervezésére, nyári és sporttáboroztatásra, foglalkoztatást elősegítő programok szervezésére valamint számítógépes fejlesztésre. A következő öt év stratégiáját a ma kezdődött kétnapos konferencián elhangzó ajánlatok alapján állítják majd össze.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.