Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Környezetvédelmi Bizottság: 2002. 12. 06.


Az 1996-ban indult országos környezeti kármentesitési program célja, hogy az elmúlt száz évben a talajban és a földalatti vizekben maradt szennyeződést mérsékelje. A programról az illetékes tárca helyettes államtitkára, Rapics Róbert számolt be a parlament környezetvédelmi bizottságában.

Az országos környezeti kármentesítési programról szóló beszámolókat hallgatta meg mai ülésén az országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága. Mint Rakics Róbert, a környezetvédelmi tárca helyettes államtitkára közölte, az 1996-ban indult program célja, hogy az elmúlt évszázadban a földtani közegben és a felszín alatti vizekben hátramaradt szennyeződéseket feltárja, felszámolja, illetve mérsékelje. Eddig több mint 18 ezer szennyező forrást tártak fel, a következő három évben derül ki, mennyi veszélyforrás rejlik még a felszín alatt. Különösen fontos Üröm, Csókavár és a budafoki barlanglakások helyzetének rendezése. Hozzátette, elképzelhető, hogy ezek a nagy költség igényű kármentesítési programok további állami forrásokat igényelnek majd az eddigi elkülönített összegeken felül. A honvédelmi tárca témafelelőse, Mátrai Éva ezredes beszámolója szerint megkezdődött a katonai repülőterek, Kecskemét, Pápa, Szolnok és Taszár kármentesítése, valamint egyebek mellett 30 katonai objektumban folyik a szennyezést megelőző beavatkozás, különös tekintettel a várható üzemanyag szivárgásokra. Az ÁPV Rt. igazgató-helyettese, Földi Éva a bizottság előtt elmondta, a volt szovjet laktanyák alprogram keretében 1996 óta folyik a szovjet csapatok által okozott környezeti károk elhárítása.

A 2002-es költségvetésben két milliárd forint volt az előirányzott összeg, amely azonban a privatizációs bevételek elmaradása miatt várhatóan nem teljesül. Tököl, Kalocsa, Kunmadaras és Kiskunlacháza laktanyáinak és repülőtereinek kármentesítése várhatóan 2004 és 2006 között fejeződik be. A Környezetvédelmi Bizottság a jövő évben egy alaposabb, egésznapos ülésen foglalkozik majd az országos kármentesítési programmal.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.