Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A doktor úr szíve 2002. 12. 10.


A holnapi szakmai tanácskozással a végére ér az "Egészséges Magyarországot!" ismeretterjesztő programsorozat. A rendezvényeken az alapellátásban dolgozók tekintették át a népe gészségügyi programból adódó, rájuk rótt feladatokat.

Bár az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi program mára némileg átlényegült, ám az új, Az Egészség Évtizede Johan Béla Program is nagyjából azonos feladatokat ró az alapellátásban dolgozókra. Éppen ezért, az előző dokumentumhoz kidolgozott alapellátási program érvényes és végrehajtandó,- tudtuk meg Dr. Balogh Sándortól, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatójától. Az alapellátási program teljes szövege

A szakmai tanácskozással a végére ér az az ország több pontját érintő, vándorló programsorozat, amelynek éppen az volt a célja, hogy az alapellátásban dolgozók, a családorvosok, szakdolgozók, védőnők, illetve a pedagógusok részleteiben megismerjék a prevenciós programból rájuk háruló feladatokat, alkalmanként egy-egy alprogramot állítva a tanácskozások középpontjába.

Így lesz ez holnap is, amikor az alapvetően az egészséges életmód elemeinek részleteivel, tudományos érveivel és praktikus tanácsaival megismertető előadások után a depresszió megelőzéséről és korszerű terápiájáról hallhatnak a részt vevők. Mint azt a főigazgató elmondta, a tanácskozás érdekességének ígérkezik az az előadás, amely az egészséges életmód elvárásai és az egészségügyben dolgozók saját mindennapi élete között feszülő ellentmondásokat tárja fel. Azaz, a sok-sok, betegnek adott jótanács után megvizsgálják azt, vajon az orvosok, szakdolgozók, pedagógusok betartják-e ezeket a szabályokat, alkalmazzák e a mindennapjaikban, jó példát mutatva a pácienseknek és tanítványoknak.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.