Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Aranyág a közszolgálati televízió műsorán 2002. 12. 12.


Pénteken este ismét Aranyág a Magyar Televízióban. Az adományozók a gyerekkórházakat segíthetik felajánlásaikkal.

Az Aranyág Alapítvány idén 45 pályázónak több mint 46,5 millió forint értékben utalt át támogatást. Az így beszerzett orvosi műszerek évente körülbelül 30 ezer gyermek gyógyítását teszik lehetővé azokban a kórházakban és klinikákon, amelyeket segíteni tudnak az adományokkal. Ezen kívül óvodák, iskolák, gyermekotthonok és fogyatékos gyermekekkel foglalkozó intézmények is kapnak támogatást az Aranyág Alapítványtól, és ezzel évente 2 ezer gyermek fejlesztését, gondozását teszik lehetővé.

Eddig a statisztika. De, mint a hét éve működő alapítvány kuratóriumának elnöke, Donáth László, evangélikus lelkész, parlamenti képviselő is hangsúlyozta, az idén a karácsony előtti adománygyűjtés nemcsak egy gesztus, hanem az orvosok, a sajtó és a társdalom együttműködése annak a nemes célnak az érdekében, hogy a krónikus beteg vagy mozgássérült gyermekek gyógyulását, életfeltételeinek javítását segítsék. Nemcsak az Aranyág televíziós műsorok alatt, hanem folyamatosan kap pénzt az alapítvány, így volt módja például az Amerikai úti Országos Idegsebészeti Intézet gyermek idegsebészetének segíteni egy 10 millió forintba kerülő endoszkóp beszerzésében.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.