Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Alkohol nélkül is mámorosan 2002. 12. 19.


Az ünnepek közeledtével jó hír az absztinenseknek: úgy is 'berúgás közeli állapotba hozhatjuk magunkat, hogy egy csepp alkoholt sem iszunk, legalábbis erre a következtetésre jutott egy új-zélandi kutatás vezetője.

A kísérlet roppant egyszerű volt: a jelentkező egyetemistákat két csoportra osztották, majd a társaság egyik felét tonikkal kínálták, míg a másik felének vodkát is töltöttek - a hallgatók azonban nem tudták, hogy az üvegekben sima víz volt.

A poharazgatás után a csoportok tagjainak egy bűntényről szóló filmet kellett megnézniük, majd tesztlapon válaszolni a kérdésekre. Mint kiderült, a magukat spiccesnek érző csoport tagjai lényegesen kevésbé tudtak koncentrálni, és rosszabb eredményeket produkáltak a memóriateszten - éppen úgy, mintha valóban bevodkáztak volna előtte. Többen látható tüneteit is produkálták a részegségnek, a fiúk egy része például kikezdett a professzor csinos asszisztensével.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.