Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Szakemberek és állami szervezetek képviselői a drogról 2002. 12. 20.


A drogtörvény módosításának parlamenti vitája után szakmai konferencia. Szakemberek és állami szervezetek képviselőinek tanácskozása zajlott Budapesten.

Jánosi György, gyermek-, ifjúsági és sportminiszter arról beszélt, hogy a pártpolitikai indulatok betörtek a drog problematikájába is, gyakran félre téve a józan megfontolást és a társadalmi felelősségtudatot. Erre azért volt lehetőség, mert a magyar társadalom még nem készült fel arra, hogy szembenézzen ezzel a problémával. Ezt az űrt lovagolta meg az ellenzék és megpróbált politikai erényt kovácsolni belőle.

Magyar Bálint kulturális miniszter szerint a régi szabályozás a terjesztőket védte azáltal, hogy a fogyasztókat tette bűnözőkké. Büntetni kell, de a fiatalok életét, pályáját nem lehet kettétörni. A politikának nagy a felelőssége a drogprevencióban, nehéz eldönteni, hogy az ellenkezés álszent-e, vagy infantilis. A felmérések azt mutatják, hogy a 16 év alattiak 20 százaléka kipróbálta már a kábítószert, ha ezek a fiatalok börtönbe kerülnek, semmiképp nem jó.

Bárándy Péter igazságügyi miniszter szerint a politika nem szerepelt jól a kérdéskör szabályozása során, de nem azzal, hogy helytelen véleményt alkotott, hanem azzal, hogy hazudott és félrevezette azokat, akik a közvélemény befolyásolására hivatottak. Bárándy Péter úgy vélte, hogy e társadalmi probléma csökkentésére sokkal alkalmasabb és hatékonyabb a fogyasztók és terjesztők szétválasztása, a sokoldalú kezelés.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.