Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak 2002. 12. 20.


Az alapítvány neve: Szemünk fényéért, a gyermekért Alapítvány. Ma délelőtt adták át adományukat a Heim Pál Gyermekkórháznak. Az alapítvány munkatársával, Németh Györgynével Berek Patricia beszélgetett.

- Nagyon sok dobozt látok, de nem látom, hogy mi van benne. Mik ezek az ajándékok, amiket itt látok?


- Az egy millió forint készpénzen kívül hoztunk egy lélegeztető berendezést, kozmetikai szereket, ez gyermekeknek való tisztálkodási szerek és hoztunk 50 ezer forint értékű színes mesekönyveket.


- Ez az egyébként alig kétéves alapítvány csak tavaly 24, idén pedig 14 kórháznak adott át eddig különféle adományokat. Hogyan sikerül összegyűjteni annyi adományt, ami lehetővé teszi ezt a segítségnyújtást? Nem olyan nagyon mindennapos, hogy egy alapítvány eleve úgy tudjon indulni, hogy már meglegyen a maga támogatói köre.


- Nem úgy indultunk, hanem megalapoztuk. Látták azok az adományozók, akik támogatták az alapítvány működését, hogy tényleg arra a célra fordítódik az a pénzeszköz, vagy egyéb természetbeni juttatás, amivel az alapítványt támogatták, kézzelfogható jelét látták annak, hogy a pénz és minden egyéb eszköz oda megy, amilyen célra kértük. Az elmúlt két év során kialakult az a metodika, hogy mindig szinte ugyan azokat a kórházakat, egészségügyi intézményeket, gyermekotthonokat támogatjuk, ismerik a célt és ezért adakoznak ismételten.


- Ha van egy olyan egészségügyi intézmény, amelynek vezetője fölfigyel az önök tevékenységére, fordulhat-e önökhöz kérve, hogy vegyék fel a rendszeresen megadományozottak listájára az intézményt is?


- Természetesen, volt erre példa is és szívesen megyünk, ha kérnek. Tulajdonképpen ütemterv szerint dolgozunk, már a 2003-as első féléves ütemtervünk elkészült és ezt mindig előre egyeztetjük az adott egészségügyi intézmény vezetőjével.


- Általában mi az az értékhatár, amelyen belül még tudnak adományozni, most akár ad hoc jelleggel, akár pedig rendszeresen?


- Vidéki településeken kevesebb a pénz, de 500 ezer forintnál kevesebbet még soha nem adtunk és egy millió forint az, ami inkább megjelenik.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.