Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A képernyő előtt kötelező a szemüveg 2003. 01. 10.


Ez év elejétől éleslátást biztosító szemüveget kell nyújtson a munkáltató dolgozóinak, ha azok naponta legalább négy órát töltenek el képernyő előtt -áll a nemrégiben módosított, a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló rendeletben.

A szemüveg elkészítésével járó költségek a foglalkoztatót terhelik, költséghatár nincs - tájékoztatott Őri Tiborné. Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) főosztályvezető-helyettese hozzátette: a szemüveg elkészítéséhez mindenképpen szükséges szemorvosi vizsgálat költségei is a munkáltatót terhelik. Ellenőrzései során a munkaügyi hatóság vélhetően vizsgálni fogja az éleslátást biztosító szemüveg meglétét. Valószínűsíthető ugyanakkor, hogy csak egy bizonyos türelmi idő elteltével léptet életbe szankciókat az OMMF - felelte kérdésünkre a főosztályvezető. Az éleslátást biztosító szemüvegek ára néhány ezertől több tíz ezer forintig terjedhet.Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.