Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Az egészségügyi intézmény elhagyása 2003. 02. 02.


Az egészségügyi törvényhez szellemében az emberi, állampolgári és az egészségügyi ellátással kapcsolatos sajátos betegjogok érvényesítését az államnak kell biztosítania.

A gyógykezelését végző egészségügyi intézményt minden beteg otthagyhatja, de csak akkor, ha ezzel mások testi épségét és egészségét nem veszélyezteti.

Amennyiben a páciens a kórházból távozni akar, akkor arról a kezelőorvosát tájékoztatnia köteles. Az orvos ezt a beteg úgynevezett egészségügyi dokumentációjában fel kell feltüntesse. Ugyanúgy, mint azt, ha a páciens az intézményt bejelentés nélkül hagyja el. Mindezeken túl, amennyiben a beteg állapota azt indokolja, úgy az orvosnak az intézmény elhagyásáról az illetékes hatóságokat, továbbá a cselekvőképtelen, illetve a korlátozottan cselekvőképes beteg törvényes képviselőjét is értesítenie kell.
Az intézmény elhagyásának joga csak törvényben korlátozható.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.