Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Magyar készültség a SARS miatt 2003. 04. 15.


Kérdőíven kell beszámolniuk egészségügyi állapotukról azoknak, akik az utóbbi tíz napban olyan országokban jártak, amelyet az Egészségügyi Világszervezet SARS-sal fertőzöttnek nyilvánított - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Ungváry György országos tiszti főorvos.

Az utasoknak röviden be kell jelenteniük, ha atípusos tüdőgyulladásra utaló tünetektől szenvednek. A Dél-Kínából eredő kór világszerte már 144 ember halálát okozta és 3188-at fertőzött meg. Hazánkban eddig tízegynéhány esetben került kórházba SARS-gyanús beteg, de egyiküknél sem igazolódott a súlyos kór. A tiszti főorvos szerint különleges figyelmet igényel a gyors ütemben terjedő betegség, hiszen nagyon magas a halálozási arány: száz fertőzöttből négy életét veszti. A határőröknek fel kell tartóztatniuk azokat, akik láthatóan valamilyen fertőző betegségben szenvednek - mondta Tímár Zoltán, a határőrség tájékoztatási főosztályvezetője. Hozzátette: az utas nem hagyhatja el a járművet, amíg az ÁNTSZ meg nem érkezik.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.