Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Ártalmas lehet a csecsemők hallásfejlődésénél a háttérzaj 2003. 04. 18.


Amerikai tudósok megtalálták az egyik lehetséges okát annak, hogy a gyerekek fejlődésében miért késik rendellenesen a hallás kifejlődése.

Ez a tünet ugyanis egyre gyakrabban fordul elő az utóbbi évtizedben a nemzetközi orvosi tapasztalatok szerint. A University of California, San Francisco szakosodott intézetében lezajlott kísérleteket a nagy presztízsű Science című tudományos magazin ma megjelenő számában Edward Chang és Michael Merzenich ismerteti. Kísérletükben kölyökpatkányokat tettek ki magas szintű háttérzajnak, ami miatt a laboratórium hétköznapi zajait már nem hallhatták. Ennek okaként csak késéssel, rendellenesen fejlődött ki a patkányok hallása. Amikor viszont megszüntették a háttérzajt, a patkányok hallásának kifejlődése visszatért a normális fejlődéshez.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.