Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A zsírszegény halételek gyógyító hatásuak 2003. 04. 29.


Számos vizsgálat megerősítette, hogy a halfogyasztás összefüggésbe hozható a daganatos megbetegedések megelőzésével - hangsúlyozták a Haltermelők Országos Szövetségének a múlt hét végén megrendezett szakmai tanácsklozásán.

Az Ételünk az életünk című összejövelelen dr. Greiner Erika, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet főosztályvezetője arról szólt, hogy a zsírszegény halak, megfelelően elkészítve – főzéssel, párolással, vagy gőzöléssel sokféle betegség esetén gyógyító hatásúak.
Dr. Csizmadia András, a Budapesti Gazdasági Főiskola docense az egészséges emberek halfogyasztási szokásairól beszélt. Kiemelte, hogy a hal húsa könnyen emészthető, számos előnye van, de sajnos hazánkban kevés elkészítési módot használnak, szinte csak halászlevet, vagy rántott halat eszünk. Nem mindegy az sem, milyen fajta halat vásárolunk. A friss, fehér húsú halak ízét nem érdemes pörzs-anyagokkal, sokféle fűszerrel, vagy panírral megváltoztatni, ezekhez használjunk ciromot, zöldfűszereket. Végül ínycsiklandó recepteket is megismerhettek a konferencia résztvevői. Tonhalból például kiváló saláta készíthető, kevés fokhagymás- citromos pácban érlelés után enyhe sütéssel. Az elkészült halat jégsalátával, babbal és paradicsommal tálaljuk. Közhely, hogy a halhoz a száraz fehérbor illik. Bizonyos fajtákat azonban pácolhatunk rozmaringgal, zsályával ízesített vörösborban, majd megsüthetjük zöldség-ágyon. Egészséges és nagyon

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.