Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

   Diéta is előmozdíthatja az Alzheimer-kór kialakulását 2003. 05. 21.


Egy san francisco-i orvosi konferencián megállapították, hogy az Alzheimer-kór kialakulásában nagy szerepet játszhat az életvitel minősége és a genetikai tényezők közötti interakció.

Az Alzheimer-kórral kapcsolatos kutatások legújabb eredményei szerint a genetikai faktorok kölcsönhatásban lehetnek az ember életvitelével is, miáltal megemelkedik a betegség kialakulásának veszélye - mondták el kedden a san francisco-i kutatóorvosok. Az Amerikai Pszichiátriai Egyesület kongresszusán San Francisco-ban elhangzott, hogy az orvosok már korábban tudtak ezekről a genetikai faktorokról, melyek miatt a egyes népcsoportok magasabban veszélyeztetettek a kór kialakulásában. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy akr egy diéta is kritikus lehet. Dr. Hugh Hendrie, az Alzheimer-kór és kapcsolódó neuropszichiátriai rendellenességek kutatására létrejött központ egyik vezetője elmondta, hogy az egyezményben néhány értékelhető bizonyíték a környezet és a genetika közötti kapcsolatról egy Nyugat-Afrikából és afriki amerikai származásúktól vett minták összehasonlításból származik, melyekből kiderült, hogy fokozottabban veszélyeztettek az Alzheimer-kór és az elmezavar kialakulásában. A vizsgált, genetikailag hajlamos személyeknél kimutatták azt is, hogy a kolleszterin diéta is emeli a megbetegedés rizikóját.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy rengeteg megválaszolatlan kérdés van még. Arra például még nincs magyarázat, hogy a diéta és más hasonló kulturális faktorok milyen módon képesek hatással lenni a génekre.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.