Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 26. szerda Edina

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Szelén ízületi gyulladás ellen 2003. 05. 21.


Az egyik leghatékonyabb antioxidáns hatású enzim, amelyet szervezetünk termel, a glutation-peroxidáz, amely védi a sejtmembránt és a sejtet attól, hogy szabad gyökök károsítsák.

Az enzim csak szelén jelenlétében tudja kifejteni a hatását, annak hiányában a szervezet védekezése a szabad gyökökkel szemben meggyengül, és kialakul az ízületi gyulladás.

Szakemberek szerint a szelén gátolja a szervezetben a szabad gyökök DNS-molekulát károsító hatását, ezáltal csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát. A szabad gyökök veszélyes oxigénvegyületek, amelyek több betegségért, például az ízületi gyulladások kialakulásáért is felelősek. Az egyik leghatékonyabb antioxidáns hatású enzim, amelyet szervezetünk termel, a glutation-peroxidáz, amely védi a sejtmembránt és a sejtet attól, hogy szabad gyökök károsítsák. Az enzim csak szelén jelenlétében tudja kifejteni a hatását, annak hiányában a szervezet védekezése a szabad gyökökkel szemben meggyengül, és kialakul az ízületi gyulladás. A gyulladt ízületekből nyert szövetminták vizsgálata bebizonyította, hogy az enzim aktivitása a gyulladt és károsodott szövetekben lényegesen alacsonyabb, mint az épekben.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.