Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Arcreflexológia 2003. 05. 27.


Az arcreflexológia a nyolcvanas években indult világhódító útjára. Azóta az egyik legkedveltebb művelet, amit az egészségünkért tehetünk. Pedig az ösztönös gyógymódot a vietnamiak már évezredek óta alkalmazzák.

Az akupresszúra szerint az emberi testben 14 képzeletbeli meridián, vagyis energiát áramoltató csatorna található. Ha az áramlásban zavar keletkezik, betegség lép fel, így meggyógyulni csak akkor fogunk, ha a csatornák újra tiszták. Ezek szabad átjárhatóságát segíti elő az akupunktúrában a tű, az akupresszúrában a kezek vagy ujjak. A hozzáértők szerint viszont a legtökéletesebb eszköz a golyóstoll hegye, aminek hatása szinte azonnali!
Az arcreflexológia lényege ugyanaz, mint a talpmasszázsé. Testünk egésze megjelenik az arcunkon is, minden szervnek megvan a maga pontja. Ám a több száz pontból csak ötvenet-hatvanat használnak a szakemberek. Kis gyakorlással mellőzhetjük az orvost, és önmagunkat kezelhetjük, ráadásul bárhol és bármikor. Mindig az ellazító és energetizáló pontok masszírozásával kezdjük. Ezek után következhet a gyógyítandó pont, ami minden nyavalyánál más és más.
Megfázás esetén hatásos lehet, az orrcimpa és az orrnyereg hajlatát, majd fokozatosan feljebb az orrnyerget nyomkodni. A menstruációs görcsök oldására a csodapont az áll íve, amit mutató-, középső- és gyűrűsujjal masszírozzunk. A rendszeres arcmasszás segít késleltetni az apróbb ráncok kialakulását. Reggelente ezért érdemes körkörös mozdulatokat tenni a szemkörnyéknél.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.