Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A koránkelés génje 2003. 06. 18.


Brit kutatók szerint annak is genetikai alapjai vannak, hogy közülünk egyesek éjszakai baglyok, míg mások az első kakaskukorékolással ébrednek.

A University of Surrey kutatói arról számolnak be, hogy a Period 3 jelzésű gén kapcsolatba hozható az estéhez, illetve reggelhez való hozzáállásunkkal. A Period 3 azon gének egyike, amelyek szerepet játszanak a szervezet belső órájának szabályozásában.
A génnek két változata - egy hosszabb és egy rövidebb - fordul elő. A vizsgálatok szerint azok az emberek, akik megrögzött korai kelők, nagyobb valószínűséggel hordozzák a hosszabb változatot - írja a BBC. A rövidebb változattal rendelkezők viszont rendszeresen éjszakába nyúlóan maradnak fent.
Természetesen ez a komplex szokás nem magyarázható egyetlen gén működésével, csupán nagyobb valószínűséget jelenthet az adott viselkedés kialakulásához.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.