Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Nyáron is biztonságos lesz a hazai vérellátás 2003. 06. 19.


Az Országos Vérellátó Szolgálat megkezdte a kórházak nyári vérellátásának megszervezését, vérhiány miatt nem maradnak el a sürgős műtétek. Évente 450-500 ezer véradás történik. A biztonságos vérellátáshoz napi 8-10 ezer egység vörösvérsejt-koncentrátum szükséges. A gyógyintézmények egyenletes vérellátását az országos diszpécserszolgálat koordinálja.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) feladata a nemzeti vérkészlettel történő gazdálkodás, az ellátási szükségletek megfelelő biztosítása. A biztonságos vérkészlet napi 8-10 ezer egység vörösvérsejt-koncentrátum, mely rendkívüli eseményektől eltekintve, 7-10 napos igényt tud kielégíteni. A vérbiztonság érdekében az OVSZ szigorú tervezési, szervezési munkát végez a legnagyobb véradásszervező partnerrel a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. Minden régióközpont napi, heti, havi és éves tervet készít, ezzel sikerül biztosítani a heti egyenletességet. Ez heti 10 ezer véradó megjelenésével, 8-9 ezer egység vér levételét biztosítja. A felmerülő igények országos koordinációját az Országos Diszpécserszolgálat végzi.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.