Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A magyarországi klímaváltozás egészségügyi hatásai 2003. 06. 19.


A nemzeti környezet-egészségügyi akcióprogram 1999-ben kezdődött második szakaszában prioritást kapott a klímaváltozás egészségügyi hatásainak felmérése, a magyar lakosságra gyakorolt hatása.

Ez a cél megegyezik a WHO által kijelölt feladatok közül számossal, amelyeket a tagországok a londoni III. miniszteriális konferencia után fogadtak el.

Hazai viszonyok között nemcsak az elméleti információt gyűjtjük és elemezzük, hanem igyekszünk a káros egészségügyi hatások kivédésére hatékony eszközök, módszerek kialakítására is. A főváros hőmérséklet-emelkedése duplája az országos átlagnak. Vizsgálatok igazolják, hogy a hőhullámok és a napi halálozás között közvetlen kapcsolat van. Jelenleg a klímaváltozás már nem képezi tudományos vita tárgyát, mint a nyolcvanas években, ma elfogadott tényként, életünk részeként kell tekintenünk erre a problémakörre.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.