Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Új műveseállomás Hatvanban 2003. 06. 24.


Átadták rendeltetésének a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet területén megépült új, korszerű dialízisközpontot. Zoltán György, a 350 milliós beruházást megvalósító Fresenius Medical Care ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint a cégnek Magyarországon ez a huszonkettedik műveseállomása.

Az új műveseállomáson 60 veseelégtelenségben szenvedő beteg kezelése kezdődhet el július elsején, ha az Országos Egészségügyi Pénztár megerősíti az építkezés megkezdésekor, 2001-ben kiadott befogadó nyilatkozatát, s így a jövő hónaptól vállalja a dialízisek finanszírozását.

Dr. Mezei Ilona, a művese- állomás igazgatója elmondta: a körzetben élő betegek ellátására eddig Egerben, Ózdon vagy Salgótarjánban volt lehetőség, tehát több mint száz kilométert kellett hetente háromszor utazniuk, hogy az életmentő kezelésben részesülhessenek. A hatvani dialízisközpont megnyitásával a betegszállítás költségei jelentősen csökkennek, és a kezelésre szorulók is kevesebbet lesznek távolabb otthonaiktól. A tizenhét alkalmazottat foglalkoztató hatvani dialízisközpont nemcsak a város, hanem a térség betegeit is fogadja. A új épület ambulanciáján szakrendelőt is nyitnak a veseproblémákkal küzdők kezelésére.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.