Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Veszélyes szájüregi daganatok 2003. 06. 30.


Kampány szervezésébe kezd a Magyar Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Társaság dunántúli szekciója, amely a napokban tartotta XI. ülését Szekszárdon, ahol Tolna megye szájsebészeti ellátásának helyzetéről is tájékozódtak.

A rendezvényen elhangzott: országosan a felnőtt lakosság 10 százaléka szenved alsó- és felsőajak, valamint nyelv, illetve állkapocs alatti daganatos megbetegedésben. A legfőbb kiváltó okok között van a nagymértékű alkoholfogyasztás, a dohányzás, a rossz táplálkozás, valamint a szájüreg elhanyagoltsága. A szekcióülés résztvevői hangsúlyozták: a műtétek után a betegeknek jó esélyük van a gyógyulásra, az elhanyagolt állapotúak életkilátása viszont igen rossz. A konferencián elhangzott: a fővároshoz hasonlóan kampányt szerveznek, hogy évente legalább egy alkalommal jelenjen meg mindenki fogászati szakrendelésen.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.