Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Pesten is lesz kórházvásár? 2003. 06. 30.


A napokban elfogadott, kórháztörvény nem zárja ki az ingatlan spekuláció lehetőségét, írtuk lapunk csütörtöki számában. Szakértőink szerint ugyanis az egészségügyi intézmények működtetési - értékesítési lehetőségeit szabályozó új kódex, elvileg lehetőséget teremt a kórházak eladása után arra, hogy eredeti céljától "megfosztva" esetleg földig lebontva piacképes ingatlanként értékesítsék. Annak jártunk utána, hogy ez a Schöpf-Merei Kórház esetében milyen áron történhetne meg.

A Ferencváros egyik legdinamikusabban fejlődő és kulturális vonzerejéről ismert területén a Bakács téren található a Fővárosi Önkormányzat Schöpf-Merei Kórháza. A gyógyintézet könyv szerinti értéke, mely tartalmazza az elmúlt évek járulékos, beruházási költségeit is, 973 millió 438 ezer forint. Ez az összeg, azonban nem tükrözi az épület vagy a telek valós értékét, hiszen mint kórház korlátozott forgalomképességű ingatlannak számít.

Ingatlanbefektetési szakértők szerint nehezen megbecsülhető a 6301 négyzetméternyi telek feltételezett piaci értéke, mert a környékén nem található be nem épített terület. Igy a számítás elkészítésekor alapul kell venni azt, hogy milyen céllal vásárolnák meg a területet és mennyi lehet az épület bontási költsége. Mindezek figyelembevételével, minimum négyzetméterenként 120 ezer forintra lehet becsülni egy esetleges eladási árat. Ezzel a számmal kalkulálva 756 millió 120 ezer forintos összeget kapunk.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.