Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Rákdiagnosztika egyetlen vérvétellel 2003. 07. 01.


Az OEP nyitott, az idehaza feltalált módszert jövőre már finanszírozná, ha az átmegy minden bürokratikus szűrőn. Akár már 2004-től ingyenessé válhat az a világon is egyedülálló magyar vizsgálati módszer, amellyel minden eddiginél korábban felismerhetőek a rákos elváltozások. A mindössze egyetlen vérvételből álló eljárás 90 százalékos pontossággal kimutatja a szervezet bármely daganatos megbetegedését, ráadásul olyan korai stádiumban, amikor még a teljes gyógyulásra is van esély.

Az új - persze magyar - eljárásról szájról-szájra terjed a hír. A Tények bemutatta a laboratóriumot, ahol a vérelemzést végzik. Mindehhez csak egy kémcsőnyi vér kell, s nemcsak a daganatos megbetegedés gyanúját lehet megállapítani, hanem azt is, van-e gond a vesével, a májjal és még sok mással.

Dr. Tulok István, vagyis a feltaláló hosszasan sorolta a hírműsorban, hogy mi mindent tud megállapítani a vérből. Azt mondta, semmiség volt a módszerre rájönni, de most, hogy rájött, keresik külföldről is - több országból. Ő meg az egészségbiztosítót fogja keresni, mert azt szeretné, ha ez a vizsgálat mindenkinek ingyenes lenne, és elérhető.

Az OEP-nél azt mondják: ők nyitottak, de a szükséges papírokat be kell szerezni. Amennyiben ezt az eljárást az OEP-hez terjesztik elő, és minden egyes szakmai kritériumnak megfelelnek, az eljárás már 2004-től finanszírozhatóvá válik.

Ma Magyarországon csaknem 250 ezer daganatos
beteg él. Évente 36 ezren halnak meg rákban.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.