Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Kórházösszevonás nyár végéig 2003. 07. 10.


Fokozatosan, legkésőbb augusztus 31-ig veszi át a csepeli Weiss Manfréd Kórháztól a sebészeti, a traumatológiai, a szülészeti és az intenzív osztályt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, miután a napokban megszületett a két intézmény összevonásának menetrendje.

Minderről Gerő Gábor, a dél-pesti kórház főigazgatója tájékoztatta lapunkat. A belgyógyászati osztály összevonásához azonban hosszabb idő szükséges, a teljes folyamat várhatóan két év alatt fejeződik be. A költségekről korábban a főigazgató úgy nyilatkozott, hogy egyes becslések szerint az összevonás összességében egymilliárd forintba kerül majd, de a tényleges költség mindössze négyszázmillió forint. A fennmaradó hányadot a szükséges felújítások, fejlesztések miatt mindenképp rá kellene fordítani az intézményekre. A pénzből csaknem kétszázhetvenmillió forint a végkielégítésre fordítható rész, amelynek – reményei szerint – jelentős hányadát a továbbfoglalkoztatás miatt nem kell felhasználni.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.