Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Stresszveszélyben a mentők 2003. 07. 29.


Fizikai és mentális károsodás veszélyezteti az állandó stressz miatt a mentés területén dolgozókat.

Fizikai és mentális károsodás veszélyezteti az állandó stressz miatt a mentőket, a tűzoltókat, a rendőröket, a katasztrófavédelmi szakembereket s mindazokat, akik a mentés valamely területén dolgoznak - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Bilkei Pál, a Belügyminisztérium vezetőpszichológusa. Hozzátette: ezek az emberek nemcsak szélsőséges helyzetben dolgoznak, de folyamatos készenlétben is élnek, hiszen bármikor riaszthatják őket.
Az átéltek miatti stressz utóhatása sokféleképpen jelentkezhet. Az események után két-három órán át zaklatott idegállapotban vannak, és ha a feszültséget nem sikerül oldani, két-három hónapos akut szakasz következhet. A beteg közben valamilyen kiutat, megkönnyebbülést keres, és másféle élményekbe veti bele magát: napi négy-öt doboz cigarettát elszív, esetleg inni kezd vagy játékszenvedély lesz úrrá rajta. A harmadik krónikus szakasz évekig is eltarthat, ilyenkor már pánikbetegség, depresszió miatt kell kezelni a pácienst.Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.