Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Az időskori gondozást járulék formájában fizetjük 2003. 07. 30.


A demográfiai előrejelzések egyértelművé teszik, hogy az ápolás és általában az időskori gondozás egyre súlyosabb problémát okoz a társadalomnak.

Ennek megoldása érdekében a kormányzat egy az ápolás, gondozás új finanszírozási rendszerét alakítja ki. Ennek egyik lépése az ápolásbiztosítási járulék tervezett bevezetése, amit az adómódosításokkal együtt jelentett be a pénzügyminiszter. Ez egyszázalékos járulék, amit a munkavállalók bruttó keresetéből vonnak majd le a most is fizetett járulékokhoz hasonlóan (a 3 %-os egészségügyi, az 1 %-os munkanélküliségi és a 8,5 %-os nyugdíjjárulék). Az ápolásbiztosítás a tervek szerint teljes egészségügyi és szociális ellátást nyújt majd az időseknek, illetve a fogyatékosság miatt ápolásra szorulóknak – nyilatkozta lapunknak Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője, ám konkrétumokat egyelőre nem volt hajlandó elárulni. Az ápolásra fordított kiadások jelenleg elérik az évi 220-250 milliárd forintot.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.