Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A kerti sütés káros az egészségre 2003. 07. 31.


Két kilogramm faszén két órán keresztül történő eltüzelése ugyanannyi mérgező anyaggal terheli meg a szervezetet, mint 220 ezer cigaretta elszívása

A barbecue-k mellé ki kellene tenni egy egészségügyi figyelmeztetést, hogy ugyanannyi mérgező anyag található füstjüken, mint 220 ezer cigarettánál - közölte a The Sun.

Desmond Hammerton biológia professzor szerint a rendszeres nyári grillezések negatív hatása az egészségre tíz-húsz év múlva jelentkezik. A franciák azt állapították meg, hogy két kilogramm faszén két órán keresztüli történő eltüzelése során a dioxin-szint már eléri a veszélyes mértéket, ilyenkor a barbecue-sütő körül a levegőben hétszer annyi dioxin található, mint amely egy szemétégető kéményében a megengedett szint.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.