Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 19. vasárnap Sára, Márió

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Hódít az antibébi tapasz! 2003. 08. 06.


A nem kívánt terhességgel szemben nyújt védelmet - csakúgy mint a hagyományos tablettaformájú társai - egy új fogamzásgátló szer

Európában először Németországban debütál az az újfajta fogamzásgátló, amelyet az amerikai TIME magazin a 2002-es év legjobb találmányai közé sorolt. A találmány persze atekintetben egyáltalán nem forradalmi, hogy ez a fogamzásgátló is még mindig nők számára lett kifejlesztve. Mégis az Egyesült Államokban egy évvel ezelőtt forgalomba hozott antibébi tapasz óriási népszerűségnek örvend a tengerentúli nők körében.

Az ’Evra’ nevet viselő új fogamzásgátló megoldás egy aprócska, nagyjából gyufásskatulyányi testtapasz. Nagy előnye a naponta szedett tablettákkal szemben, hogy mindössze hetente egyszer kell cserélni, vízálló, és igen vékony.
A tapasz ugyanannyi ösztrogént és progeszteront juttat a szervezetbe a bőrön keresztül, mint a hagyományos fogamzásgátló tabletták. A véráramba került hormonok ugyanúgy fejtik ki tehát hatásukat, mint a korábbi fogamzásgátló hatóanyagok is.
A tapasz használata teljesen biztonságos, kialakítása csak egynapi hormonadag szervezetbe juttatását teszi lehetővé 24 óra alatt.

A nőgyógyászok véleménye szerint a megoldás vonzereje egyrészt abban rejlik, hogy a tapasz diszkréten elhelyezhető, másrészt pedig a heti egyszeri csere miatt nagyon rugalmas életmódot tesz lehetővé. Természetesen, hiszen a hagyományos antibébi tablettákhoz hasonló megoldás az Evra is, így a mellékhatások is ugyanazok.
Természetesen az Evra, akárcsak a legtöbb fogamzásgátló, nem általánosan javallott szer, mielőtt valaki használná, feltétlenül forduljon szakorvoshoz, hiszen bizonyos hormonkészítményekkel, antibiotikumokkal együtt szedve a fogamzásgátlók akár veszélyesek is lehetnek, noha nem életveszélyesek.


Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.