Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Vége az egyperces gipszelésnek 2003. 08. 06.


Az egészségügyi tárca ősztől kézikönyvben határozza meg az egyes szakorvosi beavatkozások időigényét. Az egy napon, egy sebészeti osztályon elvégzett gipszelések száma ugyanis azt adja ki, hogy a művelet egy percig sem tart.

A szakorvosi beavatkozások idejét tartalmazó kézikönyv célja, hogy a szakrendelők ne jelenthessenek az egészségbiztosító felé olyan vizsgálatokat, melyeket el sem végeztek - mondta a Magyar Hírlapnak Tóth Judit, az egészségügyi reformokért felelős kormánymeghatalmazott, Győrfi István szóvivője.
A szakrendelők szerepét hosszú távon növelni szeretné az egészségügyi kormányzat, hogy minél kevesebben kerüljenek a legdrágább ellátási szintre, a kórházakba. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az egyszerűbb eseteket lássák el a háziorvosok, és minél kevesebben kerüljenek a szakrendelő után kórházba is. A háziorvosok viszont nem érdekeltek abban, hogy végleges ellátást nyújtsanak, ezért több pénzt nem kapnak. A minisztérium a jövő évtől szigorítani akarja a háziorvosok jelentéstételi kötelezettségét, hogy megtudják, milyen arányban fejezik be az ellátást.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.