Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 27. hétfő Angelika

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A képernyő veszélyei 2003. 08. 06.


A képernyő veszélyei A XX. század technikai csodái közé tartozik a televízió és a számítógép, napjainkban mindkettő szervesen hozzátartozik az életünkhöz. A két készülék katódsugárcsöves képernyői azonos elven működnek.

Úgy kell elképzelnünk, mintha finom vízsugarat irányítanánk a falra, a felgyorsított elektron nyaláb ugyanígy söpri végig a képernyő fluoreszkáló felületét, amelyen pontról pontra kirajzolja a fénylő képet. Nem is lenne ez gond, ha az elektronok energiája csupán a képet hozná létre.
A valóságban azonban ennek az energiának egy része alacsony és nagyon alacsony frekvenciájú sugárzás formájában elszökik, ami elektromágneses szennyeződést okoz. Sajnos, gyakran ki vagyunk téve ennek a pulzáló elektromágneses hatásnak.
A képernyőn végigszáguldó elektron pulzáló elektromágneses sugárzást bocsát ki, amely rövid távon felborítja az élő sejtek egyensúlyát. Tudományos kísérletek bizonyították, hogy ez a káros hatás a képernyő teljes körzetében mérhető, különösen a képcső előtti és mögötti területeken. Ezek a káros hatások még a képernyő lekapcsolása után több órával is fennállnak!
Az Egyesült Államokban már 1991-ben bizonyítást nyert, hogy a katódsugárcsöves képernyők nagyfokú károsodást okoznak az élőlényekben. Egyre gyakoribb a felnőttek megmagyarázhatatlan fáradtsága, idegrendszeri zavara, munkahatékonyságuk csökkenése, a koncentráló képességük és a memóriájuk romlása. Azoknál a gyerekeknél, akik túlságosan sokat nézik a televíziót, illetve sok időt töltenek a számítógép monitorja előtt, gyakori az agresszív magatartás, a romló iskolai teljesítmény.
Ugyanez a helyzet jellemzi a felnőttek - függetlenül az életkortól - életét is. Megfigyelhető az is, hogy a krónikus betegségben szenvedők, akiknek többsége rokkant nyugdíjas, az átlagosnál is több időt töltenek a képernyő előtt. Köztudott, hogy a dialízis állomásokon a kezelés alatt is zömében a televíziót nézik a betegek. Ugyanakkor sem ők, sem mások nem ismerik a képernyőkkel járó veszélyeket.
A hatások többféle tünetben mutatkoznak meg. Ilyenek pl. a stressz, a fejfájás, az idegesség, az agresszivitás, az alvászavarok, a szem elfáradása és a látás zavarai, a szervezet természetes védekező rendszerének csökkenése. Kísérletek igazolták azt is, hogy ha patkányokat ivarérettségük előtt katódsugárcsöves képernyő sugárzásának tették ki, sok egyed felnőttkorára nemzőképtelen lett.
A katódsugárcső frekvenciája mindenen keresztül hatol: a falon, az emberi testen, a képernyőszűrőn, még az ólmon is. A katódsugárcsöves képernyő hatósugara a képcső átmérőjének nyolcszorosát teszi ki. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy 50 cm-es képernyő esetében négy méteres távolságban érezhetjük magunkat biztonságban. A legerősebb a sugárzás a képernyő előtti és mögötti 110 fokos kúpban. A folyadékkristályos képernyők sem kivételek, a káros hatások ezeknél is megfigyelhetők!
Tíz éven át tartó kutatás eredményeként elkészült egy hatásos védőszerkezet, amely 100%-ban szűri a képernyő káros sugárzását. A képernyőn elhelyezhető két kis gömbről van szó, melyeket Svájcban, egy nemzetközi hírű laboratóriumban fejlesztettek ki. A védőrendszer ritka földfémek elektromágneses rezonanciájának tulajdonságait használja föl. Lényege: az ellenfázisú hullámok interferenciája esetén a hullámok kioltják egymást. Az említett kis gömbökben lévő ritka földfémek a képernyő biológiailag káros frekvenciáival azonos formájú és amplitúdójú, de ellentétes fázisú hullámokat állítanak szembe, melynek eredményeként a káros sugárzás megszűnik.
A Svájcban kifejlesztett és az Európai Unió több országában már használatos kis gömbök hazánkban is kaphatók - megfizethető áron. Mindazoknak ajánlatos beszerezni, akik túlságosan sokat nézik a televíziót vagy a számítógép monitorját!

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.