Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Megújult a Károlyi Kórház 2003. 08. 07.


Három hétről 4–5 napra csökkent a vizsgálatra jelentkező betegek várakozási ideje az újpesti Károlyi Kórház közelmúltban megújult kardiológiai ambulanciáján. A fejlesztések eredményeként mostantól több orvos, és új műszerek várják az évi tizennégyezer beteget. Küttel Péter főigazgató szerint az új kardiológiai ambulancia minőségi betegellátása mindenben kielégíti a XXI. század elvárásait.

A IV. és a XV. kerület, valamint a hozzájuk közeli, Pest megyei települések egészségügyi ellátásában meghatározó kórház 736 ággyal működik. Az intézmény 12 osztályán 185 orvos évente 23 ezer fekvőbeteget gyógyít. A hárommilliárd forintos éves költségvetéssel rendelkező kórház és rendelőintézet 1200 ember munkahelye.
Mivel a IV. és a XV. kerület szív- és érrendszeri megbetegedéseinek alakulása nem mutat látványos javulást, az újpesti kórház kiemelt orvos-szakmai célja, hogy az e körbe tartozó súlyos keringési rendellenességek, katasztrófák, infarktusok, ritmuszavarok felismerése és kezelése minél szélesebb alapokra helyeződjön. E célt szolgálja a teljesen megújult kardiológiai ambulancia nyolc orvos közreműködésével. Az új gépek (echocardiograph, ultrahang stb.) beszerzésével dinamikusabbá vált, szakmailag javult a gyógyítás. A kórház adatai szerint az átalakításoknak tulajdoníthatóan az eddiginél máris tíz százalékkal többen keresik fel az ambulanciát, éves szinten pedig csaknem tizennégyezer beteget látnak el.
Az épület felújítása és a műszerbeszerzés 62 millió forintba került, ehhez a fővárosi önkormányzat 50 millió forintot, a kórház pedig saját forrásaiból 12 millió forintot biztosított.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.