Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Védőoltás az ebola ellen 2003. 08. 07.


Amerikai kutatók olyan védőoltást fejlesztettek ki, amely hatékonyan védi meg az emlősöket az ebola vírussal szemben, áttörést hozva a halálos fertőző betegség elleni harcban.

A hírt szerdán jelentette be Washingtonban az amerikai kormány.

Peter Jahrling, az amerikai hadsereg Maryland állambeli Fort Detrickben lévő járványügyi kutatóközpontjának munkatársa, aki részt vett a kutatásban, rendkívül ígéretesnek nevezte az elért eredményt. Eddig ugyanis csupán olyan védőoltást sikerült több éves munkával kifejleszteni, amely a rágcsálókat oltalmazza a halálos kórtól.

Az amerikai egészségügyi intézet tájékoztatása szerint a védőoltást, amelynek hatása gyorsan jelentkezik, nyolc makákó majmon próbálták ki sikeresen - írta tudósításában az AFP.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.